Ga goed voorbereid op pad!

Het Struinpad is een prachtige route dwars door Nederland langs de majestueuze Waal. De route kenmerkt zich door een mix van avontuur, bezinning en schitterende natuur. Ga goed voorbereid op pad met het Struinpakket.

Het Struinpakket helpt je zowel letterlijk als figuurlijk op pad. Natuurlijk vind je informatie over hoe je gaat wandelen, maar je krijgt ook een set van ingrediënten om te bezinnen op een vraag of thema waar je mee speelt.

De routegids

De routegids is gedrukt in een ringband met extra stevig papier dat tegen een stootje kan, zodat het boekje goed blijft tijdens de hele reis. De gids telt 75 pagina’s en 47 detailkaarten.

De route is verhalend beschreven met nummering die je op het kaartje weer terug vindt. En met symbolen zie je gelijk of er op een plek een supermarkt is, eetgelegenheden, slaapplekken en waar de toegang tot het openbaar vervoer te vinden is.

Ga naar de pagina De Route om meer te lezen over de route en hoe je het beste kunt gaan struinen!

Inkijkexemplaar

Wil je een indruk van de routegids? Hieronder tref je een exemplaar waar je even door kunt bladeren en lezen!
Bij de gedrukte versie van de routegids zit de ringband aan de bovenzijde, zoals je kunt zien op de afbeelding hierboven.
Laat je dus niet in verwarring brengen door deze digitale versie, waar het lijkt dat de ‘ringen’ aan de linkerzijde van de bladzijde zouden zitten.

(Let op: onder het inkijkexemplaar gaat de tekst verder!)

4 Prachtige ansichtkaarten

Deel jouw avonturen of…besteed enkele uren tijdens het wandelen aan iemand die jou dierbaar is. Denk alleen aan zijn of haar mooie eigenschappen. Beschrijf ze zo mooi als je maar kan. Maak er een ode van, een loflied! Of misschien zit je wel aan de oever van de Waal en laat je jouw gedachten meevoeren op het geluid van het water. Deel de inzichten die je opdoet met wie jou dierbaar is.

Er zitten vier prachtige ansichtkaarten in het pakket met foto’s die gemaakt zijn op het Struinpad, je gaat het zeker herkennen wanneer je er bent! Hiernaast zie je de 4 ansichtkaarten.

Een amulet

Het amulet dat in het Struinpakket zit is het symbool van de route geworden: je herkent hem terug in het logo. Aan het begin van jouw route vul je hem met water uit  de Waal. Prachtig om te merken: er zal vast wat zand mee komen in het flesje. Het water is dan troebel. Na verloop van tijd bezinkt het zand en wordt het water weer helder. Een prachtige metafoor voor hoe je gedachten onrustig en troebel kunnen zijn en na het wandelen weer helder. Het idee van het amulet is om het vullen van het flesje te gebruiken om een thema te kiezen voor jouw reis, dit met je mee te dragen en bij de zee letterlijk en figuurlijk weer los te laten.

De amulet krijg je in een mooi, blauw zakje.

Kompaskaarten

Je krijgt twee kompaskaarten waarmee je jouw gedachten kunt ordenen tijdens jouw reis. Op de voorzijde zie je een kwadrant, op de achterzijde in de vorm van een ruit. Zo kan je op verschillende manieren jouw thema ordenen. Bij het kwadrant kan je verzamelen wat jouw thema oproept op het niveau van hart, hoofd, lichaam en ziel. Op de ruit-zijde kan je opschrijven welk gebeurtenissen jouw naar jouw doel leiden (noord), weghouden (zuid) en waar valkuilen liggen (west) en waar je helpers vindt (oost).

De kompaskaarten zijn gedrukt op stevig karton, zodat je er makkelijk op kunt schrijven.

 

Struindoosje

In het Struinpakket zit ook een aluminium Struindoosje. Een klein doosje voor het bewaren van mooie herinneringen: een klein veertje, een kaartje van waar je geslapen hebt, een notitie. In het doosje zit ook een aantal kaartjes. Die gebruik je om onderweg mooie wensen achter te laten. Misschien wel na een goed gesprek, een lekker maaltijd of een heerlijke nachtrust.

Op deze manier maak je verbinding met anderen tijdens jouw route en laat je een spoor aan vriendelijkheid achter waar je dankbaar op terug kunt kijken op het eindpunt, bij strandpaal 17.01

Boekenlegger

Er is weinig lekkerder dan na een stukje wandelen pauzeren. Tas af, schoenen uit. De rivier horen stromen en gewoon zijn. Goede pauzes maken lange wandelingen! Het is ook heerlijk om dan een stukje te lezen. Misschien een paar pagina’s om daarna over te mijmeren. Misschien met een kleine dutje of later als je verder gaat struinen. In het Struinpakket zit een mooie boekenlegger. Handig voor onderweg en een mooie herinnering voor later.

Vuilniszakje

Gebruik het biologisch afbreekbaar vuilniszakje om zwerfafval mee te nemen. Langs de Waal staan lang niet altijd vuilnisbakken, dus alles wat jij mee kan nemen helpt enorm om de natuur schoon te houden. Laat zo de wereld mooier achter. De kans is groot dat jij ook al op een mooiere route wandelt door het werk van andere wandelaars en vrijwilligers.