Inspiratie

Het Struinpad loopt langs de zuidzijde van de Waal. Rivieren hebben een rijke en bijzondere geschiedenis. En de Waal heeft zo haar eigen, unieke verhaal. Haar loop door het landschap heeft in de loop van de eeuwen vorm gekregen. En de mens probeert zich daartoe te verhouden met boten en bruggen, dijken en kastelen. De Waal is ook een bron voor leven en economie: visserij, transport of de het bakken van steen en het winnen van zand.

De routegids heeft het motto Alles Stroomt meegekregen, de idee dat alles veranderlijk is en je “nooit in dezelfde rivier zult stappen.” omdat in een volgend moment er nieuw en ander water door zal stromen. Door de eeuwen heen hebben filosofen en kunstenaars zich laten inspireren door het rivierenlandschap. Ben jij de volgende die zich bij deze groep voegt?

Met het struinen langs de Waal kom je oog in oog te staan met deze prachtige geschiedenis. Met de kracht van de natuur, de invloed van de rivier op wonen en werken en de spirituele dimensie. Net afhankelijk van jouw voorkeuren kan je de focus op iets leggen, of… je simpelweg verwonderen.

Verbeelding van de Waal

Heb je het Struinpakket al besteld, maar duurt het nog even voor je van start gaat? Dan biedt het boek Verbeelding van de Waal je een bundel aan voorpret. Je zult versteld staan van de rijkdom en schoonheid van de rivier. Op deze pagina kan je het boek lezen of even doorbladeren. Via onderstaande kn of direct downloaden. Meer informatie over dit project vind je op de website van de Bastei.

Struinen langs de Waal

Struinen langs de Waal is een fantastisch boek voor kinderen. Wil je kinderen wegwijs maken in de natuur en in het rivieren gebied? Dan is dit jouw boek! Het boek is prachtig opgemaakt en gaat over planten, dieren, zand en stenen en even goed over het omarmen van stilte. Precies de elementen die bij het Struinpad horen. Schaf het Struinpakket aan, lees het boek en ga met de kinderen op stap!

Heb je een tip?

Heb je een misschien een tip voor een boek of film of iets anders dat mooi op deze inspiratiepagina zou passen? Laat het dan van harte weten!