Ine Braaksma

Na 25 jaar werken in de GGZ en 3 jaar in eigen praktijk, diverse opleidingen, allerlei na- en bijscholingen en zelf studie, heb ik veel kennis en ervaring verzameld die ik in gesprek en in ervaringsgerichte oefeningen aan jou door kan geven. Ik bied themastruindagen van Kekerdom naar Nijmegen of eventueel een ander traject langs de Waal of de IJssel. Een dag in beweging in de natuur geeft ruimte en nieuwe energie. Een gesprek tijdens het lopen in de natuur word anders beleefd dan face-to-face in een kamer. Er zijn minder prikkels, het voelt gewoner om af en toe stil te zijn, de tijd wordt anders beleefd en zo is er meer ruimte voor concentratie op de inhoud van het gesprek.

Mijn aanbod:

Natuur en aandacht: In de natuur zijn en bewegen heeft een gezond en ontspannend effect. Tijdens deze dag leer je dit effect te intensiveren door je aandacht bewust te gebruiken terwijl je in de natuur bent. Ik doe aandachtsoefeningen  en geleide meditaties waarbij ik je de synchroniciteit tussen jou, je lijf, je voelen en denken en de elementen in het landschap (aarde, water, lucht ,bomen, planten) laat ervaren. En ik laat je in stilte de natuur en jezelf in beweging ervaren. Geschikt voor mensen die de natuur als middel (willen) gebruiken om in balans te blijven en het effect daarvan willen vergroten.

Stressmanagement: Het accent van deze dag ligt op het ontvangen van informatie over stress. Waarom zitten we zo in elkaar dat we stress kunnen hebben? Wanneer is stress gezond en wanneer niet? Wat zijn de gevolgen en wat kan je er zelf aan doen. Deze dag is geschikt wanneer je iets aan stress in je leven wilt doen; je bent je aan het oriënteren op wat bij jou past en je hebt geen zin uren op internet of elders te zoeken. Ik ga al struinend met je in gesprek, deel mijn kennis en ervaring met je en zal dat afstemmen op jouw verhaal en leef/werk situatie.Ik laat je enkele eenvoudige principes ervaren waarmee je invloed hebt op je stressniveau. En ondertussen ben je een dag buiten in de natuur in beweging en doe je al iets aan de stress die je opgebouwd hebt. Wanneer je na deze dag kiest voor een instructie sessie EFT of Stress Reducerende Oefeningen dan bied ik die met korting aan.

Struinen met je ziel onder de arm: Loop je met je ziel onder je arm? Ben je de richting in je leven kwijt, worstel je met zaken uit het verleden, met relaties, met jezelf, met je gezondheid? Hulp zoeken is een grote stap; naar wie ga je? Wat gebeurt daar dan? Hoe weet je of een coach of hulpverlener bij je past? Ik ben ervaren in het begeleiden van mensen die iets te verwerken hebben, een trauma,  jeugdervaringen, onvermogen om relaties vast te houden of los te laten. Het doel van deze dag is oriëntatie op verwerken en ik zal dan ook niet op de inhoud van je ervaringen ingaan. Tijdens deze dag is er ruimte om je ervaringen en problemen te benoemen en zal ik uitleg geven over verwerken. Wat verwerken is , hoe je dat doet, wat het van jou vraagt en wat het je op kan leveren. Welke soort zelfhulp je daarbij in kan schakelen en waarom en wanneer het beter helpt om een hulpverlener in te schakelen. Deze dag is geschikt voor mensen die met hun ziel onder hun arm lopen, overwegen daar iets aan te doen en meer willen weten over de verschillende methoden die hulpverleners en coaches aanbieden en wat hen daarbij te wachten staat. 

Ik stem deze thema dagen altijd af op jouw verhaal en behoeften, het aanbod zal dus per persoon of groepje enigszins kunnen verschillen. Het is ook mogelijk een dag geheel op basis van jouw vraag samen te stellen. Daarin kunnen onderdelen uit de verschillende thema dagen en het aanbod op mijn website meegenomen worden.

Contact